Skippa navigering

Studentrepresentanter till Åbo Akademis kulturråd

Nyhet — 5.2.2024

ÅA:s kulturråd är en grupp som beslutar om ekonomiskt stöd till föreningar och andra grupper som ordnar kulturevenemang vid ÅA. Nu söker vi två studentrepresentanter till kulturrådet för perioden 1.3.2024-28.2.2026.

Stiftelsen för ÅA har beslutat att överföra en årlig summa för kulturlivet vid ÅA, främst tänkt för de större aktörerna inom kulturutbudet som körerna, men också andra föreningar och grupper inom kulturfältet. Kulturrådet har som uppgift att arbeta för ett rikt och mångsidigt kulturliv vid Åbo Akademi. Det handlar särskilt om studentkultur, men det ska också skapas utrymme för annat som kan berika ÅA:s kulturliv.

Till sitt förfogande har rådet en årlig budget som Stiftelsen för Åbo Akademi tilldelar Åbo Akademi för detta ändamål. År 2023 var summan 50 000 euro.

Bidrag kan sökas ett par gånger per år och kulturrådet beslutar om utdelningen. Förutom två studentrepresentanter är representanter ur bl.a. kulturämnenas personal att vara med i rådet. Verksamheten länkas till den nya samarbetsplattformen Kulturcampus Åbo.

Sök uppdraget som studentrepresentant i kulturrådet, du får vara med och besluta om understöden till kultur! Tidigare erfarenhet behövs inte, ett intresse att påverka är det viktiga. Tidsgräns för ansökan är måndag 26.2. kl. 23.59. Ansökan skickas via din abo.fi-adress till petra@studentkaren.fi.

Skriv i ansökningen vad du studerar och i vilka föreningar du eventuellt själv är aktiv. Du får gärna också berätta varför just du skulle passa i gruppen eller varför du blev intresserad av att söka. Kårstyrelsen väljer de två studentrepresentanterna så att det blir en bredd i representationen och båda inte är jäviga gällande t.ex. samma förening.

Har du frågor om uppdraget eller valet? Kontakta gärna studentombud Petra Lindblad: petra@studentkaren.fi.