Skippa navigering

Studentrepresentanter sökes: arbetsgrupp för hållbarhetsundervisning 

Lediga uppdrag — 2.9.2024

Två studentrepresentanter sökes till arbetsgruppen som diskuterar hur hållbarhetsfrågor ska synas i alla ÅA:s utbildningar.

Åbo Akademi har i sin strategi lyft fram hållbarhet, hållbar utveckling och FN:s hållbarhetsmål som ledstjärna i flera aspekter. En ledningsgrupp behandlar arbetet som helhet vid ÅA och arbetet med hållbarhetsfrågor i utbildningen diskuteras i en egen arbetsgrupp. Gruppen träffas några gånger per termin och det är önskvärt att studerande deltar aktivt i mötena och framför åsikter och ställer frågor. Uppdraget som studentrepresentant i gruppen kräver inga förkunskaper, bara ett intresse för att utveckla hur hållbarhet syns i ÅA:s utbildningar. De två studentrepresentanterna får gärna komma från olika fakulteter eller studieinriktiningar. Mandatperioden är två läsår. Uppdraget är arvoderat.

Så här beskrivs gruppen av ÅA:

Arbetsgruppen för hållbarhetsundervisning vid Åbo Akademi står i dialog med ledningsgruppen kring de övergripande frågorna och har därtill preliminärt i uppdrag att:

  • ta fram en översiktsbild av den befintliga undervisningens kopplingar till FN:s hållbarhetsmål,
  • ge förslag gällande hållbarhetsrelaterat stöd till och medvetandehöjande aktiviteter för lärare så att dessa kan koppla sina kurser till relevanta hållbarhetsmål,
  • vid behov ge förslag gällande behov av nya specifika hållbarhetskurser, kartlägga kurser som erbjuds via nätverk där ÅA är (eller borde vara) med samt benchmarkande av andra universitets hållbarhetsundervinsing,
  • ge förslag gällande hållbarhetsrelaterat undervisningssamarbete med yrkeshögskolan Novia och inom Charm-EU-alliansen.

Ansök senast måndag 16.9. kl. 23.59 via detta formulär.

Kontaktperson gällande uppdraget och valet: studentombud Petra Lindblad, petra@studentkaren.fi