Skippa navigering

Studentrepresentant sökes: ledningsgruppen för klasslärarutbildningen (förlängd ansökningstid)

Lediga uppdrag — 17.9.2024

ÅAS söker en ny suppleant till k-ledningsgruppen.

Ledningsgruppen för utbildningslinjen för klasslärare behöver en ny suppleant då en av de tidigare studentmedlemmarna blivit utexaminerad. Gruppen diskuterar bland annat hur utbildningen fungerar nu och hur den kan förbättras. Uppdraget är arvoderat. Gruppens nuvarande mandatperiod är fram till 31.7.2025.

I ett dekanbeslut beskrivs gruppen så här:
Ledningsgruppen har till uppgift att planera, koordinera och organisera frågor rörande utbildningslinjen för klasslärare.

Ytterligare ska den:

  • fungera som initiativtagande och rådgivande instans i ärenden av strategisk betydelse för utbildningslinjen för klasslärare och

•fungera som stödande resurs i beredningen av ärenden

Ledningsgruppens medlemmar med personliga suppleanter representerar tillämpad pedagogik, ämnesdidaktik och Vasa övningsskola. I ledningsgruppen finns även två studentrepresentanter jämte suppleanter, som föreslås av studentkåren.

Gruppens nuvarande mandatperiod är fram till 31.7.2025.

Alla som studerar till en kandidat- eller magisterexamen vid klasslärarutbildningen kan söka platsen, det som krävs är ett intresse att föra fram studerandes åsikter, det är bra om studerande från olika årskurser deltar i diskussionerna.

Ansök senast måndag 30.9. kl. 23.59 via detta formulär.

Kontaktperson gällande uppdraget och valet: studentombud Petra Lindblad, petra@studentkaren.fi