Skippa navigering

Sökes: Vikarierande kommunikatör

Lediga uppdrag — 29.4.2024

Från och med augusti 2024 söker Åbo Akademis Studentkår en engagerad individ som kan leda ÅAS kommunikation, kan skapa lockande material och stärka vår närvaro både online och offline. Bli en del av vårt team och bidra till att stödja och förstärka kårgemenskapen i Åbo och Vasa.

Som vikarierande kommunikatör är ditt uppdrag att leda och planera kommunikationsverksamheten för Åbo Akademis Studentkår och ha övergripande ansvar för digital och visuell tillgänglighet. Du ansvarar för att vår externa kommunikation håller en enhetlig stil och ett igenkännbart utseende, samtidigt som du säkerställer att vårt varumärke och vårt budskap kommuniceras tydligt. Hos oss tillämpar vi principen ”alla kommunicerar” och till arbetsuppgifterna hör också att bistå övriga anställda och förtroendevalda i deras marknadsförings- och kommunikationsbehov.

Vi förväntar oss:

  • erfarenhet av kommunikation och marknadsföring
  • utmärkta kunskaper i svenska, samt har goda kunskaper i engelska och goda eller nöjaktiga kunskaper i finska
  • är bekant med Adobe Creative Cloud programvara (främst Illustrator, InDesign, Photoshop och Premiere Pro), Canva, MS Office och WordPress
  • har stark förmåga att arbeta självständigt och i team
  • har utmärkta kommunikationsfärdigheter
  • förmåga att hantera flera projekt samtidigt och vid behov arbeta under tidspress

Vad vi erbjuder:

  • Heltidsarbete med eget arbetsrum vid Kåren i Åbo
  • frihet i planerandet av arbetssätt och genomförandet av uppgifter
  • möjligheten att ansvara för och leda olika projekt
  • ett härligt team i Åbo och Vasa

Anställningen är ett vikariat och prövotid tillämpas. Arbetet inleds på 100 % av heltid om vi inte kommer överens om annat. Tjänstens placeringsort är Åbo, men arbetsresor kan tillkomma. Vi tillämpar kollektivavtalet för studentkårer. Lön är bunden till lönerekommendationerna i kollektivavtalet enligt löneklass III.

Ansökan med CV skickas till ÅAS generalsekreterare, gs@studentkaren.fi, och rubriceras ”Vikarierande kommunikatör”. Vi ser fram emot din ansökan senast söndagen den 26.5.2024. Observera att vi intervjuar redan under ansökningstiden.

För ytterligare information kontakta generalsekreterare Sandra Österlund på gs@studentkaren.fi eller +358 50 521 7140.


Åbo Akademis Studentkår (ÅAS) är ett offentligrättsligt samfund med ca 5 000 medlemmar och 80 specialföreningar i Åbo och Vasa. ÅAS fungerar som intresse- och serviceorganisation för studerande vid Åbo Akademi och de föreningar som verkar inom studentkåren