Skippa navigering

Sökes: Controller på deltid till Studentkåren

Lediga uppdrag — 16.4.2024

Är du vår nya controller? Åbo Akademis Studentkår (ÅAS) söker en controller på deltid från och med hösten 2024. Till arbetsuppgifterna hör bl.a. ansvar för löpande ekonomiärenden samt att ge stöd och service till personalen i ekonomirelaterade och administrativa uppgifter.

Åbo Akademis Studentkårs mångsidiga affärsverksamhet består av Kårkaféerna, bostäder, affärslokaler, fastigheterna Kåren och Havtornen samt placeringar.

Nu söker ÅAS en controller som ansvarar för löpande ekonomiärenden, vilket innebär arbete med bland annat fakturahantering, reskontra, transaktioner, uppföljning och rapportering. Vidare ingår i arbetet att ge stöd och service till personalen i ekonomi- och administrativa uppgifter, samt agera sekreterare på ekonomidirektionens möten.

Vad vi förväntar oss av dig

Vi förutsätter ekonomistudier och erfarenhet av ekonomiadministration, samt goda skriftliga och muntliga kunskaper både i svenska och minst nöjaktiga kunskaper i finska. Goda kunskaper i MS Excel är till fördel.

Vi söker efter dig som har god samarbetsförmåga, förmåga att arbeta självständigt, initiativförmåga och ett strukturerat arbetssätt. Som person är du noggrann, effektiv och serviceinriktad. Du har siffersinne och tycker att det är lätt och roligt att ha med siffror att göra.

Vad vi erbjuder

Anställningen är en deltidstjänst på ca. 15 timmar per vecka med tillträde i augusti. Tjänsten är av tillsvidarekaraktär med lugnare sommarperiod. Vi fyller posten så snabbt som möjligt.

Du kommer att ha möjlighet att arbeta flexibelt på Kåren i Åbo och få arbeta både självständigt och som del av ett dynamiskt team. Vi erbjuder ett brett arbetsfält och möjlighet att utvecklas i rollen.

Sök senast 8.5

För ytterligare information kontakta nuvarande controller Victor Sundström controller@studentkaren.fi eller VD Susanna Häyry. Skicka in din CV och ansökan till Susanna Häyry vd@studentkaren.fi senast 8.5.2024.


Åbo Akademis Studentkår (ÅAS) är ett offentligrättsligt samfund med ca 5 000 medlemmar och 80 specialföreningar i Åbo och Vasa. ÅAS fungerar som intresse- och serviceorganisation för studerande vid Åbo Akademi och de föreningar som verkar inom studentkåren.

Kafé Gadolinia Kb (Kårkaféerna) ägs av Åbo Akademis Studentkår och Åbo Akademis Alumner. Bolaget har verkat över 50 år och har idag fyra lunchrestauranger: i Aurum, Arken, Kåren och ASA. Förutom lunchrestaurangerna finns också beställningsrestaurang i Kåren, Arken och Aurum samt cateringverksamhet.