Skippa navigering

Kolla om du har rösträtt och kan ställa upp i Kårvalet

Nyhet — 13.9.2023

Vallängden fastställs den 18.9 men före det har du ännu en chans att granska att du säkert är med i vallängden och kan därmed rösta i Kårvalet! All information om Kårvalet hittar du på ÅAS sida.

Hur vet jag om jag får rösta eller ställa upp?

Om du är medlem i ÅAS har du rätt att både rösta och ställa upp.

Om du är osäker om du har rösträtt kan du själv kontrollera att du är med i vallängden. Det kan du göra i Åbo Akademis webbtjänst (öppen 13–18.9.2023)! När du klickar på länken öppnas en tom sida som frågar efter inloggningsinformation. Du loggar in på tjänsten genom att mata in ditt korta abo-användarnamn och ditt lösenord. Tryck sedan på ”logga in” (eller ”sign in”). Efter en lyckad inloggning står det överst på webbsidan om du är med på vallängden.

Vallängden kan även granskas vid Kårens servicepunkter, Kåren i Åbo och Havtornen i Vasa (kolla öppettiderna på hemsidan).

Ifall du anser att det finns sådana fel i vallängden som påverkar din rösträtt eller valbarhet, kan du be ÅAS valnämnd att korrigera felet. Skicka i så fall mejl till karval@studentkaren.fi under den tid vallängden är öppen för granskning.

Vallängden baserar sig på uppgifter i Åbo Akademis studentregister före den 13 september 2023.