Skippa navigering

Aprilskämt: ÅAS och Kårkaféerna satsar på närproducerade råvaror

Nyhet — 1.4.2024

Studentkåren jobbar för klimatet och ska tillsammans med Kårkaféerna omvandla Kåren-byggnadens bakgård till en rotsaksland.

Som en del av Åbo Akademis Studentkårs miljöplan och för att motverka klimatförändringen har både Studentkåren och Kårkaféerna gjort stora satsningar på närproducerad mat. För att fortsätta jobba för klimatet kommer Kårens bakgård göras om till en trädgård där det ska odlas rotsaker. Resultaten från Kårkaféernas kundenkät har tagits i beaktande och därför kommer det huvudsakligen satsas på lokalproducerade rödbetor.

ÅAS jobbar naturligtvis för klimatet på båda orterna och i Vasa ska Havtornens terrass byggas om till en fiskebrygga. Enligt ryktet är fiskpinnar väldigt populära på Academills lunchrestaurang, och Studentkåren vill konkurrenssätta den lokala fiskpinnemarknaden och på så sätt få sin andel av vinsten.

Inom en nära framtid kommer ÅAS öppna en rekrytering för trädgårdsmästare samt för fiskare. Både Åbo Akademis Studentkår och Kårkaféerna önskar att så många som möjligt söker till dessa eftertraktade positioner.

Denna nyhet är ÅAS årets aprilskämt och gjordes i samarbete med Kårkaféerna.