Skippa navigering

ÅAS Specialföreningsutbildning i Åbo

Detaljer
Start 27.02.2024 16:00
Slutar 27.02.2024 18:00
Arrangör Åbo Akademis Studentkår
Plats Geologicum (Akademigatan 1, 20500 Åbo)

Bästa specialföreningsaktiva,

Det är återigen dags för specialföreningsutbildning! I år går utbildningen av stapeln den 27.2 kl. 16.00-18.00 i Geologicum. Utbildningen hålls i två delar med paus inkluderat traktering (något smått att äta och dricka) i mitten.

Den första delen av utbildningen är en allmän del där styrelsen 2024 presenterar sig och ÅAS. Vi går igenom vad föreningar kan söka för specialföreningsmedel och projektmedel, samt hur man gör detta. Trakasseriombuden och studentombuden kommer att befinna sig på plats och redogöra för vad de kan göra för studerande och specialföreningar. ÅAS kommunikatör kommer att berätta om hur vår kalender och vårt nyhetsbrev kan användas av specialföreningar. Ekonomidirektör Tapani Harkala kommer dessutom från ÅA:s sida och berättar om vad föreningar kan söka för understöd utav ÅA.

Den andra delen av utbildningen är en sektorspecifik del. Delta i den sektorspecifika del vars ämnesområde faller in på din styrelsepost. Ingen skild anmälan till de olika sektorspecifika delarna behövs.

De sektorspecifika delarna:

  • Ledarskap och gemenskap (hur man får en grupp att samarbeta och trivas tillsammans, arbetsfördelning, ansvar)
  • Skattmästarutbildning (riktar sig till ekonomiansvariga, praktisk information om tillvägagångssätt, bokföring, redovisning)
  • Kommunikation (tillgänglighet och tilltalande innehåll på sociala medier)
  • Intressebevakning (hur man kan påverka ÅA, vad det innebär att vara en specialförening under vår studentkår)
  • Evenemang (hur man ordnar ett säkert, tryggt och lyckat evenemang, inkludering, praktiska tips, ÅAS principer för tryggare rum, hur ÅAS kan samarbeta med specialföreningar)

Hör av er till evenemang-abo@studentkaren.fi om det är någonting kring utbildningen ni undrar över eller om frågor uppstår!