Skippa navigering

Errores S:tae Valpurgis

Wappen — 27.4.2022

Våren är här igen och det är dags för en av årets absolut största höjdpunkter, nämligen wappen. Wappen kännetecknas av många saker; tal och sång på Vårdberget, mösspåläggning, middag, fest och naturligtvis veckans höjdpunkt som är utgivningen av Errores S:tae Valpurgis. Jag vet vad ni tänker, vad är Errores? Jo, Errores är ett litterärt mästerverk som ges ut årligen (eller de år det finns en chefredaktör) till studerande under wappen. Innehållet skapas av studerande för studerande och behandlar allt från studier till vardag, bingo och mycket annat. 

Precis som med resten av wappen har Errores tagit en liten paus de två senaste åren, men nu när wappen igen firas som vanligt ges också Errores ut. Eftersom wappen har många viktiga traditioner finns det naturligtvis också en tradition kring Errores utgivningen. Så om du vill få tag på ditt alldeles egna exemplar av årets bästa tidning ska du ta dig till domkyrkan i Åbo kl. 00.00, natten mellan 29.4 och 30.4. Jag garanterar att det är värt det! 

Vad innehåller då årets nummer? Utan att förstöra överraskningen kan jag berätta lite kort om det du kommer få läsa i tidningen. Naturligtvis kommer vi att förklara allt som hänt sedan det senaste numret kom ut 2019 så att alla som börjat studera efter det vet vad som hänt. Vi kommer också mer ingående berätta om både vad Errores är och vad wappen är. Det kommer även finnas ekonomiska råd och en förhandstitt på nästa års kursutbud. Förutom det här finns det mycket mer men om du vill veta vad det är måste du komma och hämta ett exemplar. 

Så om du alltså vill läsa detta storslagna mästerverk, vilket du ju naturligtvis vill göra, kom då till domkyrkan vid midnatt natten till wappen, där ett gäng glada wappenfirare kommer stå och dela ut Errores. Hoppas att vi ses där för det här vill du inte missa! 

Errores S:tae Valpurgis (2019)