Skippa navigering

Wappenfirandet i Åbo

Nyhet — 13.4.2022

Studenter, våren är här!

Den 30 april 2022 arrangerar Åbo Akademis Studentkår det traditionsenliga valborgsfirandet på Vårdberget tillsammans med YLE, Brahe Djäknar och Florakören. Det traditionella fantåget inleder firandet på Vårdberget. Fantåget följs av körsång från Brahe Djäknar och Florakören samt tal och mösspåläggning kl.18 framåt.

Detta är en tradition som man inte sent vill missa. Ta med er student-, examens- eller teknologmössa och kom och fira Wappen på Vårdberget tillsammans med era vänner. Använd gärna hashtag #ÅboWapp22 på sociala medier.

Talet av styrelseordförande Veera Granroth och mösspåläggning sker kl. 18 framåt. Efter mösspåläggningen på Vårdberget är det dags att traska ner till Kåren. På Kåren är det sedan dags att traditionsenligt fortsätta firandet tillsammans med ÅAS och nationerna: Österbottniska NationenÅbolands NationÅländska StudentlagetNyländska Nationen & Östra Finlands Nation. En stor, vårig och studentikos fest utlovas till alla!

All information om Wappen både i Åbo och Vasa hittas på vår egna Wappen-sida! Där kommer också publiceras texter om hur Wappen traditionsenligt firas, eftersom vi inte kunnat göra det på några år.