Skippa navigering

Fastlaskiainen ordnas 21.2 i Åbo

Nyhet — 6.2.2023

Efter flera års paus ordnar ÅAS, tillsammans med TYY och TUO, äntligen Fastlaskiainen på det traditionsenliga sättet, dvs. med pulkaåkningstävling på Vårdberget! Efter tävlingen blir det After Pulka på Kåren.

Fastlaskiainen går i år av stapeln den 21 februari och pågår från ca. kl. 14 till 16. Evenemanget är gratis för publiken och ingen förhandsanmälan krävs. Efter tävlingen öppnar Kåren sina dörrar för After Pulka. Du hittar Fastlaskiainen även på Facebook.

Alla specialföreningar under ÅAS, TYY och TUO är välkomna att delta i pulkatävlingen avgiftsfritt! Anmäl er förening via blanketten i Lyyti.

Vad är Fastlaskiainen?

Eftersom evenemanget inte ordnats på plats sedan 2020, är det kanske dags för en kort sammanfattning:

Traditionsenligt ordnas Fastlaskiainen på fastlagstisdagen på Vårdberget i Åbo i form av en pulkaåkningstävling mellan olika specialföreningar. ”Pulkabacken” är den asfalterade backe som leder nedåt från observatoriet mot sommarteatern. Det lönar sig att ta i beaktande möjligheten att det inte finns snö på tävlingsdagen.

Deltagande föreningar har en möjlighet att under åkandet få musik spelad från arrangörernas högtalare. Varje förening har ett åk ned för backen, och vad som räknas som pulka har traditionellt tolkats ganska fritt. Dock måste minst en (1) person finnas i pulkan under hela åkturen. Vinnaren bestäms på basis av själva pulkan, åkningen, temat och den allmänna fiilisen! De pulkor som når ”top 3” åker även en andra åkning, finalåkningen.

After Pulka på Kåren

After Pulka på Kåren startar direkt efter pulkatävlingen. På Kåren är det möjligt att spela biljard, beerpong o brädspel på Kårens andra våning. På baren får du köpa öl, shottar, energidryck och kakao m.m. till studerandepris.

Kåren är tyvärr inte tillgänglig då det finns trappor upp till andra våningen. Vid behov av tillgänglig ingång, var i kontakt med studentkultur-abo@studentkaren.fi.